De 10 bud

De 10 bud

De 10 bud indenfor Spøgelsesjagt.

Uanset om du er erfaren spøgelsesjæger, eller du blot tager på spøgelsesjagt omkring højtider så, som Halloween. Så er der regler, som du bør følge.
Alt for ofte har jeg hørt om “efterforskningsgrupper”, som tilsyneladende slet ingen regler har. Og resultatet er oftest kaos, Dårlige beviser og nogengange ligefrem ulovlige aktiviteter og skader.
Alle efterforskningsgrupper bør, have et sæt regler. Som så skal følges, af alle medlemmer. Disse regler bør nedskrives, og alle medlemmer skal så skriveunder og overholde disse.
Konsekvensen ville være, at man ikke kom med.
Ja! Disse efterforskninger, kan være utrolig sjove. Men de skal også tages alvorligt, og håndteres professionelt. Specielt hvis man efterforsker nogens hjem.
Her er nogen guidelines eller som jeg kalder dem. De 10 bud. Som alle grupper burde overveje og tage til sig.

1. Hold dig vel informeret. 


Før du og din gruppe, tager ud på en efterforskning. Bør i lære så meget om stedet, dets historie og den paranormale aktivitet, som bliver rapporteret der.
Læs bøger, Blade og avisartikler, som måske kan være skrevet om stedet.
Er det muligt, så snak med øjenvidner og skriv beretningerne ned.
Jo mere du og din gruppe ved om stedet, jo bedre vil i være stand til at efterforske det.
I vil få kendskab til specifikke områder, som i kan efterforske. I vil bedre kunne stille de rigtige spørgsmål og derved få mulighed for bedre at forstå de beviser i får.

2. Vær forberedt

Vær sikker på at dit udstyr er klar.: Nok Batterier, Rense kamera linser, masser af memory kort til kameraer og videoudstyr, udstyr til at tage notater, lygter, forlængerledninger… I burde have en check liste over udstyr og proviant. Kontroller den og vær sikker på, at have alt hvad bu behøver, for at udføre arbejdet.

3. færdes aldrig uberettiget. 

Bare fordi du har en velorganiseret gruppe, med cool logoer og fede T-shirts. Giver det jer ikke automatisk ret til, at gå ind i forladte bygninger, eller kirkegårde efter lukketid, for at lave en efterforskning. Selv om en bygning ser forladt ud, ejes den stadig af nogen. At gå ind uden tilladelse fra ejeren er stadig ulovligt.
Få ALTID – ALTID – Ejerens tilladelse til at lave en efterforskning. Du kan næsten altid få lov, til at lave en efterforskning, hvis du spørger pænt.

4. Vis Respekt

En del af din gruppes rygte, er basseret på, om i viser respekt. Det være sig til området i efterforsker eller til evntuelle klienter som måtte være involveret i efterforskningen.
En Ejer eller en klient, vil kunne være sikker på, at i ikke er destruktive på nogen måde. At muligheden for tyveri aldrig er en mulighed og at i ikke er larmende og uforskammede
Behandel alle klienter eller Øjenvidner, med den største respekt. Lyt til deres rapporteringer, meget nøje og seriøst. Alle medlemmer af din gruppe, bør have dette i baghovedet. Specielt hvis i efterforsker et privat hjem.
Vis respekt overfor dine gruppemedlemmer. Respekter at alle mennesker har forskellige personligheder og har forskellige meninger. Uden respekt vil jeres gruppe falde fra hinanden.
Nogen andre som i er nød til at vise respekt, er dem som bliver efterforsket. Spøgelserne eller Ånderne Cialis, som måske er på stedet. Nogen efterforskere, starter ud med en konfrontal instilling, er ubehøvlede og provokerende. Når de prøver at få en reaktion fra den anden side. Man har set den slags på tv, og det er kun for underholdningens skyld. Hvis spøgelser er mennesker som er døde, fortjener de den respekt, dom du ville vise overfor alle andre levende personer.

5. Du skal ikke vandre rundt alene.

Vi har alle hørt om efterforskere, som har gået rundt alene. Og som følge heraf er kommet meget slemt til skade. Endda blevet slået ihjel.
Når jeres gruppe splitter op, for at undersøge flere områder af gangen. Bør i altid være mindst 2 gerne flere. Sikkerhed er den primære årsag.
Men også de beviser som indsamles af en person, virker mistænkelige. For at hjælpe med at sikre at de beviser som indsamles. bør man altid være flere. Det bør altid indsamles af 2 eller flere personer. Hvilket leder os til…

6. Du skal ikke bære falsk vidnesbyrt

For de er jer, som ikke ved det. Betyder at bære falsk vidnesbyrt, at lyve. Og hvis du har tænkt dig at forfalske beviser, hvorfor så overhovedet efterforske?
Disse efterforskninger, handler om at prøve at finde frem til sandheden. Og finde beviser for en evt hjemsøgelse.
Så at forfalske beviser, er en dødssynd. Hvorfor gør folk det? For at få opmærksomhed selvfølgelig.

7. Udvis en sund skeptisisme

Dette kan ofte væer svært for spøgelsesefterforskere, fordi vi så gerne vil finde beviser. Vi vil optage en Klasse A EVP, Fange det helt rigtige billede. At få kontakt med den “anden side”, Eller på anden vis have en parnormal oplevelse. Det er jo det, som driver os til at lave disse efterforskninger. Men vi må ikke blive for ivrige. Være ærlige omkring beviserne. Den EVP kan bare være vind, en kirknende dør eller et larmende rør. De orber er sikkert blot støv, og den skikkelse er måske blot en reflektion i en glas dør. Prøv at find naturlige forklaringer på tingene. Det vil også give jer, mere troværdighed. Og dermed gøre jeres beviser mere værdifulde.

8. Du skal ikke misunde din næstes beviser 

Med Andre ord, stjæl ikke fra andre efterforskningsgrupper. Mange grupper med websites, har erfaret, at andre grupper har “Lånt” deres materiale uden deres accept. Og helt uden af give dem anerkendelsen. Spørg altid om lov. Og sig aldrig at beviser i ikke selv har fremskaffet, er jeres.

9. Du bør kende dine grænser 

Det hænder ikke ret ofte. Men indimellem kan en efterforskning blive ret intens. Der sker måske ting, som du ingen erfaring har med. Eller dine evner rækker ikke til at løse dem. Kend dine grænser, for hvad du er istand til at klare. Du er måske endda, nød til at vidergive efterforskningen til en mere erfaren efterforsker. Physiske angreb hænder. Så være hav en plan klar.

10. Vær altid professionel

Det sidste bud, er et der oversygger og indeholder ALLE de andre bud. Din gruppe børe være respektfuld og Respekteret og være ærlige. Tag aldrig penge for at komme ud. Kun snydere tager penge for at hjælpe andre.

God Jagt!
Artikel af: Brian P

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German