Det Hvide Hus

Det Hvide Hus

DET HVIDE HUS “The White House”

Det Hvide Hus er USA’s præsidents embedsbolig, beliggende i den nordvestlige del af Washington D.C. på adressen 1600 Pennsylvania Avenue. Huset blev besluttet bygget i 1790 af præsidenten George Washington og byplanlæggeren Pierre L’Enfant valgte stedet sammen. Arkitekten blev valgt i en konkurrence med James Hoban som vinder, og den første byggesten blev lagt oktober 1792. James Hobans design tog udgangspunkt i Leinster House, et slot i Dublin, der nu er hovedsæde for det irske parlament. Husets nuværende navn blev først anvendt af Theodore Roosevelt i 1901.

En stor del af bygningsværket “Det Hvide Hus” er i dag under jorden.
Bygningen indeholder bl.a.:
132 rum
35 badeværelser
6 etager (Hvor af kun 3 er synlige udefra)
412 døre
147 vinduer
28 pejse
8 trapper
3 elevatorer
en tennisbane
en bowlingbane
en biograf
en løbebane
et svømmebassin

Der er:
5 fuldtidsansatte kokke
5000 besøgende om dagen

Det Hvide Hus er en af de eneste statsbygninger i Washington, der er kørestolsvenlig, dette skyldes blandt andet at præsident Franklin Delano Roosevelt sad i kørestol som følge af polio.
I 1940’erne var bygningen tæt på at bryde sammen og præsident Harry S. Truman flyttede mens huset blev renoveret og genopbygget med cement og metalstolper som erstatning for den oprindelige træstruktur.

Rekonstruktionen under Truman, 1949–1952.
Indretningen stod John F. Kennedys hustru Jacqueline Kennedy for i 1961-1963. Hun lagde vægt på at restaurere indretningen så den fremstod som i det 19. århundrede, blandt andet blev gamle møbler hentet frem fra glemslen fra kælderen. I 1980’erne blev indretningen ændret af Nancy Reagan.

Her kan man få en lille rundvisning i det hvide hus.
http://www.whitehouse.gov/about/inside-white-house/interactive-tour

Men det hvide hus har også en side, som kun få høre om. Eller nogensinde tænker over. Det er husets spøgelser, de er blevet rapporteret af alt lige fra Præsidenter, første damer (Præsidentens hustru), Besøgende statsoverhoveder, turister og sågar også af Secret Service personel, som er posteret på stedet for at sikre præsidenten og hans familie.

Det hvide hus er arbejdsplads og hjem, for USA´s Præsident. Hvad kun ganske få ved er, at huset også har en mere mystisk side.
Det huser nemlig også nogle af de bedst dokumenterede spøgelses beretninger.

I det hvide hus har alle præsidenter boet. Alle lige på nær George Washington. Og dette skyldes at han døde i 1799. Altså året før, huset stod færdigt.

I 1814 brændte huset ned, således at kun ydervæggene stod tilbage. Dette skyldes, borgerkrigen, som startede i 1812. Og huset blev sat i brand, af britiske soldater.

Men Præsident Madison, insisterede på, at genopbygge huset, og bruge de oprindelige mure som de stod.

 

Det hvide hus, som det så ud i året 1800. Kilde: http://whitehousemuseum.org

Hele huset skulle hvidmales, men 2 steder blev bevaret som det var. Som minde om branden. Nemlig Truman Balkonen, og på den nordlige veranda.

 

Den Nordlige Veranda. 

Kilde: http://whitehousemuseum.org

 

Truman Balkonen

Kilde: http://whitehousemuseum.org

 

Den Nordlige Veranda er netop stedet, for 2 af husets spøgelses beretninger.

 

Anna Surratt, datter af Mary Surratt. Er blevet set og hørt her. Hvor hun hamre på døren. Det menes at hun beder om nåede for sin mor. Mary. Mary Surratt blev senere henrettet for sin rolle i mordet på præsiden Abraham Lincoln. Anna Surratt bliver oftest set den 7 Juli. Dette er årsdagen for moderens død.

 

 

                                                                                                         

 

Den anden beretning fra nord verandaen, omhandler Branden i 1814.

En gennemsigtig skikkelse af en britisk soldat, er set ved flere lejligheder. Folk som har set ham, har beskrevet ham, som havende en tændt fakkel i hånden.

Et andet sted som har sit eget spøgelse, er Rosenhaven. 

Præsident Barrack Obama går tur i Rosenhaven 2009.

Kilde: http://whitehousemuseum.org 

Dolly Madison, Gift med præsident James Madison. Plantede den første rosenhave ved det hvide hus i 1800 tallet. Men under præsident Woodrow Wilson, Gav hans hustru Ellen Wilson ordre til at haven skulle flyttes.

 Imens arbejdere flyttede haven, rapporterede de at se Dolly Madisons genfærd. Genfærdet skulle angiveligt have stået og råbt og skreget af dem – Helt klart MEGET vred. Arbejderne blev bange og kvittede deres jobs. Ingen har sidenhen prøvet på, at flytte rosenhaven. 

Øst rummet i det hvide hus, siges at være et af de mest aktive rum.   

Øst rummet, Her holdes koncerter og baller. Men det har også her man i 1963,  satte præsident John F. Kennedys Kiste, frem til begravelsen. Begravelses platformen som kisten stod på, var den sammen som Abraham Lincolns kiste stod på i 1865.

Øst Rummet

Kilde: http://whitehousemuseum.org

 

Øst rummet, er det sted hvor spøgelset af Abigail Adams. Hustru til præsident John Adams, oftest kan mødes. Da Abigail boede i det hvide hus, var der ingen steder at hænge sit vasketøj. Så Abigail brugte Øst rummet til at hænge vasketøjet i. Dette skyldes, at rummet er det Varmeste og Tørreste rum i det hvide hus.

 

Abigail Adams

 

Abigail ses altid, igang med dagens gøre mål. Oftest ses hun Enten i eller på vej til østrummet, med vasketøj i armene.

Udover Abigails genfærd, rapporteres det også fra østrummet. At man her oplever duften af Sæbe og nydamped tøj.

Lincoln soveværelset. Det mest aktive rum i hele det hvide hus.

Abraham Lincoln

 

Abraham Lincoln, USA´s 16. Præsident. Var også den mest mystiske. Han havde mystiske drømme om sin død. Og afholdt mindst en kendt seance i det hvide hus. Hans drøm, gik ud på at han kom ind i Østrummet i det hvide hus. Her stod soldaterne og husets ansatte og græd. Han gik hen til en soldat, og spørger han, hvad der dog sker. Hvortil soldaten svare. “Det er præsidenten… Han er død. Han blev skudt”

Lincoln Soveværelset

Kilde: http://whitehousemuseum.org

 

Lincoln soveværelset, var ikke Abraham Lincolns soveværelse da han var præsident. Rummet blev brugt som kontor, med mange skabe. Her blev store beslutninger taget under den amarikanske borgerkrig.

Den bedst kendte historie, omhandlende Lincolns spøgelse. Er nok det som hændte for Dronning Wilhelmina af Holland.
Hun opholdte sig i Lincoln en sen afte. Midt om natten, hørte hun det banke på døren. Hun stod op, og åbnede døren. Og udenfor døren stod Abraham Lincoln. Han forsvandt dog i den blå luft få sekunder efter.

Grace Coolidge

 

Grace Coolidge, Gift med Calvin Coolidge mens at være den første, som rapporterede at have set Lincolns spøgelse. Første gang hun så ham, var i det Ovale kontor. Hun fortalte at han stod og kiggede ud af vinduet, med hænderne hvilende på ryggen.

Mary Eben, Eleanor Rosevelts assistent, så Lincoln sidde på sengen i Lincoln soveværelset. Han så ikke hende, da han vær igang med at tage sine støvler af.

De fleste beretninger om præsident Lincoln, kommer fra Anden salen i det hvide hus. En af beretningerne stammer fra en af præsident Harrisons livvagter. Som hørte meget høje fodtrin, komme fra Lincoln soveværelset. Livvagten viste at der ikke skulle være nogen på hele anden salen, ud over ham selv. Så han tænkte at det jo nok blot var Mr. Lincoln som travede rundt og tænkte over dagens begivenheder.

m>Rosen Soveværelset

Kilde: http://whitehousemuseum.org

Rosen soveværelset, er et andet soveværelse som siges at være hjemsøgt.
Det berømte spøgelse i dette soveværelse siges at være selveste Andrew Jackson.

Der er mange rapporter, om Andrew Jacksons spøgelse i dette soveværelse.
En rapport fortælle at de ansatte høre latter komme fra sengen, selvom ingen kan ses der. Mary Todd Linclon rapporterede at Jackson lavede et farlig påstyr

Det hvide hus vrimler med spøgelser. Lige fra Abigail Adams til Abraham Lincoln. Ja selv gamle butlere går igen her.
Det hvide hus er et rigtig godt sted, at studere USA´s historie. Og se de originale ting som blev brugt til at skrive verdens historie. Men er du rigtig heldig, så kan de være du kan få dig en snak, eller se en af de folk, som rentfaktisk var der. Da historien blev skrevet. Hvem ved.

Links:

http://www.youtube.com/watch?v=eFokv2fTpFE&feature=related – Ghost – Lincoln Bedroom – Doug Wead

http://www.youtube.com/watch?v=zIyQsEz5dPA – Does Lincoln’s Ghost Haunt the White House?

http://www.youtube.com/watch?v=a0dAmI5CE6E – Ghosts in the White House

http://www.youtube.com/watch?v=x5SzJI8JEsg – Bring Ghost Adventure’s to the White House – Promo Video for their Petition (HD)

Sådan hedder stederne på Amerikansk:

Det Hvide Hus = The White House

Rosen Haven = The Rose Garden

Den Nordlige Veranda = The North Portico

Truman Balkonen = The Truman Balcony

Øst Rummet = East Room

Rosen Værelset = Rose Roome eller Queens Room

Skrevet af Brian Præstbro

 

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German