Bell Heksen – Den Sande Historie

Bell Heksen – Den Sande Historie

Bell Heksen  – Den Sande Historie.

 

Amerikas best kendte poltergeist.

ADAMS, TENNESSEE, i 1817 var stedet for en af bedst kendte hjemsøgelser I amerikansk historie. Så velkendt at en af de senere amerikanske præsidenter, hørte om de. Og senere blev involveret i den. Kendt som ”The Bell Witch”. Bragte det ukendte og ofte voldelige poltergeist fænomen, frygt og nysgerrighed I det lille landmands samfund, I over 200 år. Og er inspiration for mange spøgelseshistorier, inklusiv den kendte film ”The Blair Witch Project”. Bell Heksen har dog ikke så meget til fælles, med den mytologi, som ”The Blair Witch Project” beskriver. Udover at de begge tiltrak sig stor interesse. Men fordi sagen med Bell heksen virkelig fandt sted, er den meget mere uhyggelig end fiktionen.

Hvad siger historie bøgerne?

En af de tidligste beretninger om Bell heksen, blev skrevet I 1886. Af historiker Albert Virgil Goodpasture, i hans vært ”History of Tennessee” Hvor han skrev:

At noget yderst interessant skete, hvilket fik stor opmærksomhed, og var forbundet med familien til en John Bell. Som havde bosat sig tæt ved, hvad der i dag er kendt som Adams Station omkring 1804. Folk var så interesserede at de kom fra nabostaterne for at bevidne manifestationen af hvad der blev kendt som Bell Heksen. Heksen skulle efter sigende, være et genfærd, som havde stemme og krop som en kvinde. Det var usynlig, men alligevel kunne det føre samtale og trykke hånd med enkelte personer. De ting den udførte var vidunderlige og samtidig så det ud til at det var for at irritere familien Bell. Det kunne finde på at tage sukkeret fra skålen, hælde mælk ud på gulvet, tage lagnerne af sengene og nappe børnene, for derfor at grine ondt af ofrene. I første omgang så men det som en god ånd. Men dets efterfølgende handlinger, sammen med en forbandelse som det supplerede op med. Gjorde at det blev anset for værende ond. Men en egentlig undersøgelse blev aldrig udført.

Det Hævngerrige spøgelse.

Hvad var Bell Heksen? Som mange af den slags historier, variere beretningerne fra version til version. Men en vedvarende beretning er at det er ånden af Kate Batts, en ond gammel nabo til John Bell, som mente hun var blevet snydt af ham, I en strid om et stykke land. På hendes dødsleje, svor hun at hun ville hjemsøge John Bell og alle hans efterkommere. Historien kom i bogen ”Guidebook for Tennessee” Udgivet I 1933 af regeringens arbejdes administration:

Det fortælles at, familien Bell blev plaget i årevis af den ondskabsfulde ånd, af Kate Batts. John Bell og hans datter Beatsy var de principielle mål. Mod de andre medlemmer var hun anderledes, eller som i tilfældet med fru Bell, direkte venlig. Ingen så hende nogensinde, men alle som besøgte hjemmet, hørte hende tydeligt. Ifølge en person som havde bevidnet dette var hendes stemme ”nervepirrende skarp, når gespenstet ikke fik sin vilje. Mens det andre gange sang og snakkede med en musikalsk tone”. Men gamle Kates ånd jagtede John og Beatsy Bell. Hun smed både møbler og køkkenudstyr efter dem. Hun trak dem i næserne, hev dem i håret, stak fingre i siden på dem. Hun råbte af dem om natten, for at forhindre dem i at sove. Og tog mad fra dem under måltiderne.

Andrew Jackson udfordre Bell Heksen. 

Nyheden om Bell Heksen spredtes. Og folk kom langvejs fra, for at høre åndens stemme og bevidne åndes vilde temperament. Da nyheden nåede byen Nashville, nåede den også en af byens berømte borgere, General Andrew Jackson, Som besluttede sig for at samle en gruppe af venner, og rejse til Adams for at efterforske rygterne. Generalen, som havde vundet sit rygte som helt, i mange konflikter mod de indfødte. Var fast besluttet på enten af afsløre det hele som et stort fupnummer eller at sende ånden bort. Et berømt kapitel i M.V. Ingrams bog “An Authenticated History of the Famous Bell Witch” fra 1894. Handler om Jacksons besøg.:

Gen. Jackson’s gruppe fra Nashville ankom med en vogn, fyldt med et telt og proviant. I forventning om en god lille undersøgelse af heksen. Mændene red på hesteryg og fulgte bagefter vognen. På vejen diskuterede de, hvordan bedst mulig greb sagen an, med hensyn til heksen.  Lige som de kørte hen over et fladt og jævnt stykke vej, satte vognen sig fast. Vogn føren smellede med pisken og hestene trak af alle kræfter. Men de kunne ikke bevæge vognen så meget som en centimeter. Gen. Jackson Kommanderede alle mand af hestene, så de kunne give en hånd med, men intet hjalp. Hjulene blev taget af vognen og undersøgt. Alt så ud som det skulle. Og de drejede fint på akslerne. Gen. Jackson udbrød efter lidt tid, efter at have indset at de var I problemer. after a few moments thought, realizing that they were in a fix, threw up his hands exclaiming, “Ved Gud, Drenge det er heksen.” Så kom en skarp metalisk stemme fra en busk. “Ok general, jeg vil lade vognen køre videre. Jeg vil se dig igen iaften”.Mændene I vildrede, og kiggede forvirrede I den retning, hvorfra stemmen kom, for at se om de kunne se den som havde talt. Men de kunne ikke nogen forklaring.  Hestene begyndte at gå, og vognen rullede af sted, så ret og blødt som aldrig før.

Angreb på Jackson?

I følge nogen udgaver af historien, mødte Jackson virkelig heksen den nat:

Betsy Bell skreg hele natten, pga, de nap og slag hun modtog fra heksen. Og jacksons og hans mæsds dyner blev hevet af dem, lige så hurtig som de kunnen tage den på. De blev nappet og slået af heksen helt indtil morgen gry. Da besluttede Jackson og hans mænd sig for, at flygte fra Adams, Lige så hurtig de kunne. Jackson blev senere citeret for at sige, ”Jeg ville heller slås mod mod Britterne I New Orleans, et at være nød til kæmpe med Bell Heksen”.

John Bell´s død.

Torturen I Bell Huset forsatte I årevis. Og kulminerede i spøgelsets ultimative hævn, på den mand som hun hævdede havde snydt hende. I oktober 1820. Blev John Bell pludselig dårlig, da han gik igennem gårdens svinesti. Nogen mener han fik et slagtilfælde. Og han havde siden problemer med at tale og synke. Han helbred belv være og værer. Tennessee State University i Nashville, Tennessee. Fortæller denne del af historien:

Om morgenen, den 19 December. Opdagede familien at John ikke vågnede til den sædvanlige tid. Da familien opdagede at han sov unaturlig, prøvede de at vække ham. De opdagede at Bell var i en bedøvelsestilstand, og kunne ikke vækkes helt. John Junior, hentede noget medicin i faderens medicinskab. Han opdagede at medicinen var væk. Men der hvor den skulle have stået, stod nu en mærkelig lille flaske. Ingen ville stå ved, at have stillet den nye flaske der. En læge blev kaldt til huset. Heksen begyndte at råbe, at hun havde udskiftet medicinen i skabet, og givet John en dose mens han sov. Flaskens indhold blev testet, på en af gårdens katte. De opdagede at indholdet var yderst giftigt. John Bell døde 20 December 1820. ”Kate” var stille indtil efter begravelsen. Efter at graven var fyldt op, begyndte heksen at synge højt og frydefuldt. Dette forsatte indtil alle venner og familie forlod graven.

Bell heksen forlod Bell familien i 1821. Hun sagde at hun ville komme tilbage om en 7 års tid. Hun holdt ord og ”Viste sig” for John Bell Junior. Og det siges at hun forlod ham, efter at have udtalt nogen forudsigelser for fremtiden. Hun forudsagde bla.Borgerkrigen, samt 1 og 2 verdenskrig. Heksen sagde at hun ville vende tilbage 107 år senere. I 1935. Men hvis hun gjorde, stod ingen I Adam frem og berettede dette.

Nogen hævder at ånden stadig hjemsøger området. Der hvor Bell huset lå, er i dag en hule. Som er kendt som ”Bell heksens hule”, eller The Bell Witch Cave. Mange lokale hævder at have set mærkelige skikkelser ved hulen og andre steder på grunden.

En Forklaring?

Nogle få rationelle personer, har prøvet at komme med forklaringer på historien om Bell heks fænomenet. The haunting, siger at det var et fupnummer. Lavet af Richard Powell,skolelære til Betsy Bells og Joshua Gardners, I hvem Betsy var forelsket. Det lader til at Powell var dybt forelsket I den unge Betsy, og ville gore alt for at ødelægge hendes forhold til Gardner. Med en række tricks og hjælp fra flere personer. Det er en teori at Powell lavede effekterne med spøgelset for at få Gardner til at gå fra Betsy. Gardner var mål, for mange af heksens voldelige episoder, og han gik til sidst fra Betsy og forlod området. Det er aldrig blevet tilfredsstillende forklaret, hvordan Powell formåede at udføre disse iøjefaldende effekter, inklusivt at paralysere Andrew Jacksons vogn. Men han kom dog ud af det som vinder. Han giftede sig nemlig senere hen med Betsy Bell.

 

Billeder fra ADAMS, TENNESSEE.

 

 

 

 

 

 

 

 

By skiltet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pioneer Log Cabin

Denne hytte, bygget i 1810 af John Bell´s Familie. Tror man er den eneste bygnig fra den orginale Bell plantage, som har overlevet til idag. Det blev brugt som udhus i mange år. Det kan findes bag Bell skolebygning på Hovedvej 41.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Således ser hytten ud invendig, her ses kaminen og mange antikke møbler og genstande. Huset stod oprindeligt på Bell Plantages område. Men er senere blevet flyttet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Bell’s gravsten. Den originale gravsten blev stjålet i 1940ne. Drengen som to den originale gravsten, døde nogle få dage senere. Denne sten blev placeret i 1957. Der hvor stenen står, er ikke på bells grav.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er det eneste kendte olie maleri af Jogn Bell Jr (1793 – 1862) Han var den næst ældste af Bell Børnene. Han boede nær den originale Bell Plantage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette tykke underkrat, er det eneste der er tilbage af den originale John Bell Kirkegaard. i Robertson County, Tennessee. Kirkegaarden har siden hen, været udsat for både forsømmelse og vandalisme igennem årene. Udover John og Lucy Bell, er 3 af deres børn og omkring 25 slaver begravet her. Kirkegaarden er sammen med, De gamle hjem og brønden privat ejet. og der er ADGANG FORBUDT til området.

 

 

 

 

 

 

 

 

På denne mark, et sted i Robertson County, Tennessee, var gamle Bells for have.Brønden lå få meter fra laden på billedet. Og huset lå tæt ved trægrænsen. Den gamle Bell Kirkegaard er placeret på den lille bakke til højre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellwood Cemetery:

Flere af John Bell’s efterkommere er begravet her. Inklusiv Charles Bell, som skrev om Bell Heksen i 1934. Ligeledes er Dommerfuldmægtig John Bell Turner begravet her. Han skrev en af de tidligste beretninger. Mange besøgende har berettet at de har oplevet uforklarlige ting her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette monument, blev rejst på Bellwood kirkegaard til ære for John og Lucy Bell, som havde flere efterkommere begravet her. Den anden side af stenen, ære andre medlemmer af Bell familien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Engang var dette hovedvejen, som gik forbi Bell Plantage og igenne den røde flod. Idag er vejen brugt som markvej. Indgangen til Bellwood følger den gamle vej. nede ved trægrænsen lå det gamle hus. Og vejen føre idag videre på den anden side af Hovedvej 41. Og dette er idag kendt som Bells Vejkryds. Kate Batts, a mange sælsomme lys er blevet set på det sted hvor huset lå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Bell er begravet, ved sidan af sin kone, og flere af hans børn. Gravene ligger ikke så langt fra Bell Plantage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Enchanted Spring,” Som render ned i den røde flod i det nord østlige del af Bell Plantage. Det var her betsy brød sin forlovelse med Joshua Gardner. Her hørte 2 mænd i 1990´erne MEGET høj musik fra. Da de undersøgte det. Var der ingen tegn på at nogen havde været der. Musikken lød som noget gammelt musik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var på dette sted at General Andrew Jackson sad fast med sin vogn. Stedet ligger ikke langt fra Bell Plantage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På det sidste billede, ser vi Betsy Bells (Powell) Gravsted. I hendes barndom, blev hun forfulgt af “Heksen” mere end nogen af de andre Bell børn. Betsy døde i 1888 i en alder af 82 år. Hun var den sidste af de oprindelige Bell børn, som døde. Hendes husbond (Richard Powell), og Hendes Barndoms kæreste døde begge to 4 år før hende.


Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German