Prinsessen venter spændt på din ankomst

Prinsessen venter spændt på din ankomst

ghost-hunters-8x11

Mount Washington Hotel – Twin Mountain, New Hampshire

 

Når du tænker på hoteller, så tænker du mest på fine suiter, et godt måltid mad, og måske endda en indendørs svømmingpool. Sådan er det ikke helt, når det kommer til Mount Washington. Hotellet som er designet af arkitekten Charles Alling Gifford. Han ville designe hotellet på en spansk måde, så den spanske renæssance kom til live igen. Hotellet har nogle gæster som ikke helt er tjekket ud endnu.

Historien her tager sig ud i de flotte omgivelser i Twin Mountain, New Hampshire i 1902, hvor Jack Stickney, en meget holden mand, der lavede mange penge i investeringer, bla. I kul miner og jernbanen i Pennsylvania. Han begyndte mere og mere at vise offentligheden at han havde penge pungen i orden. Han byggede det store hotel, der i den tid kostede hele 1,7 millioner dollars. Hotellet var vært for mange berømtheder, såsom den berømte film producer Alfred Hitchcock. (mest kendt for 1960 thriller, Psycho). Opfinder og buisness mand, Thomas Edison og legenden fra Major Baseball, Babe Ruth.

Hans kone, Carolyn Foster Stickney, elskede hotellet lige så meget som hun elskede sin mand. Men et år senere mistede hun sin eneste ene i December 1903. Jack døde af et hjerte tilfælde. Og efterlod Carolyn alene med hotellet, og hendes savn over tabet af Jack. Tiden gik og Carolyn blev gift med Prince Clarigny de Lucinge, en velholden fransk mand, der ejede hoteller i Schweiz og Frankrig. Han ville blive ved med at hjælpe Carolyn med hotellet i New Hampshire, da de brugte deres tid der om sommeren, mens de om vinteren var i Paris. Det holdte ikke længe, Carolyn mistede Prince, han dødede i kampen om Verdun i 1. verdenskrig.

Carolyn flyttede tilbage til det sted hun elskede mest, nemlig Mt. Washington Hotel, hvor hun befandt sig resten af hendes liv. Hun boede der i mange år før hun dødede. Hun ejede hotellet indtil hun dødede i starten af 1930’erne. Men det siges at hun ikke helt har forladt hotellet.

Det siges at Carolyn, nu døbt som ”prinsessen”, stadig befinder sig på hotellet, hvor hun holder øje med de mange besøgende. Nogle øjnvidner som har overnattet på hotellet, siger at man kan se en dame, der kigger på dem fra balkonen, og signalementet passer på Carolyn. Nogen har berettet at de hører romantisk, men skræmmende melodi fra hotellets indre. Årsagen til melodien er endnu aldrig fundet. I de øverste suites, skifter tv’et selv kanal, og badekarene fylder sig selv med vand. Endvidere kan der duftes parfume, og lys ses. Carolyn kan ses i værelse nr 314 (rummet har fået navnet ”prinsessens rum”). Hun sidder på kanten af sengen, som hun delte med sin elsker, og børster sit hår.

Andre beretninger om spøgelser er der skam også. En baby kan man høre græde i hotellets balsal, når der ikke engang er nogen baby på hele hotellet. Fotografier bliver på mystisk vis altid ridset af fingrenegle. Også kan en dame blive set gå gennem hotellet vægge. Hvis du ikke er en af dem der kan lide et godt gys, så skal du holde øje med rum nr. 206,217,237,425 og selvfølgelig nr 314 (prinsessens rum). Alt det her, har ledt til at de ansatte ikke må gå rundt og fortælle spøgelses historier, men der sker ting på hotellet, hvis du spørger gæsterne.

Det mest mærkværdige er at Carolyn ikke dødede nær hotellet.

Fundne journaler viser gennem årene viser at gæster checkede ind, men aldrig checkede ud. Det var bla. Daniel Willis James, en meget holden mand fra New York. Han havde hans sidste besøg på hotellet, da han dødede den 13 september 1907 af et hjerte anfald. Næsten 10 år senere, samme dato, dødede gæsten Alfred N. Beadleston i en alder af 69 af bristede blodkar. Men stadig er Carolyn den mest sete. Måske, men kun måske, var prinsessen bestemt til at bo der til evig tid.

Den 6. Februar 2008, var den populær tv serie Ghost Hunters på besøg på hotellet. Resultaterne talte også for sig selv. Da holder befandt sig i rum nr 314, prinsessens rum, startede de en EVP session. De spurgte ”Prinsesse er du her?” Det de fik tilbage var en klasse A evp. Hun svarede dem klart og tydeligt: ”Selvfølgelig er jeg her, hvor er du?”.

For dem der har lyst til at overnatte på et af hotellets mange flotte værelser, så er Mount Washington det perfekte sted for dig, der gerne vil have en ”overraskelse” eller to. Spørg efter torn værelserne eller nr 314. Det er stedet for dig. Prinsessen af Mount Washington venter spændt på dig.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=1jUHCM6NyWA’]

north-hallway-painting

Skrevet af Niels Gudiksen

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German