Tror du på spøgelser

Tror du på spøgelser

Tror du på spøgelser? De mange tusinde rapporter fra hele verden, efterlader meget lidt tvivl om at hjemsøgelsers oplevelser er ret virkelige. Men hvad forårsager dem? Og hvorfor?

Du har set dem I film, læst historier om deres nervepirrende aktiviteter og set tv programmer og dokumentere om dem. Du har sikkert også set billeder af dem og måske også hørt førstehåndsberetninger om møder med spøgelser fra familie og venner. Måske har du endda selv set et spøgelse.

Men hvad er spøgelser? Jeg vil prøve at give dig svaret, men ingen ved det med sikkerhed.

Men der er mange teorier, som prøver at forklare de mange tusinder af dokumenterede beretninger som folk fra hele verden har haft. Beretninger om spøgelser, kan findes lige så langt tilbage i historien, som vi kan komme. Spøgelser og hjemsøgelser ser ud til at være en relativt normal ting at opleve. Og det ser ud til at der findes flere forskellige typer spøgelser og hjemsøgelser, så vi skal måske bruge mere end en teori for at kunne forklare dem alle.

Døde mennesker

Det traditionelle synspunkt er, at spøgelser er ånden fra døde mennesker, som af en eller anden årsag sidder fast mellem dette plan og den næste, ofte som resultat af tragedie eller trauma. Mange spøgelses efterforskere mener ikke at sådanne jordbunde ånder ved at de er døde. Den meget erfarne spøgelsesjæger Hans Holzer skrev, “Et spøgelse er et menneske som er trådt ud af sit fysiske legeme, i forbindelse med en traumatisk oplevelse og er ofte slet ikke klar over hans tilstand. Han sidder fast i den fysiske verden, og er nød til at blive hjulpet for at komme videre.”

“Intelligente spøgelser,” disse spøgelser hjemsøger det sted hvor de er døde eller steder som de holdte af imens de var i live. Denne type spøgelser er meget ofte i stand til at kontakte de levende. De er på et eller andet plan beviste om de levende, og reagere på at blive set når de materialiser sig. Nogle mennesker hævder at de er i stand til at kommunikere med dem. Og de prøver som regel at hjælpe ånderne til at forstå at de er døde, og hjælpe dem videre til det næste stadie af deres eksistens.

Gen oplevelser Eller optagelser

Nogle spøgelser lader til at være en slags optagelser I det miljø de engang eksisterede. En soldat fra anden verdens krig ses til tider stående vagt ved det samme vindue i et hus gang på gang. Et død barns latter høres som et ekko i den gang, hvor hun ofte legede. Der er endda sager med spøgelses biler og tog, som stadig kan høres og nogen gange kan blive set selvom de for længst er borte. Disse typer spøgelser kontakter ikke de levende eller viser nogen tegn på at de overhoved ved de er der. De opføre sig med andre ord om en slags optagelse. Deres fremtræden og de laver er altid det samme. Det er som en slags spirituel optagelse som bliver afspillet om og om igen.

“Et traumatisk øjeblik I tiden, efterlader et dybt spor på en bygning eller et område.” Sådan skriver  Strange Nation i “What Is a Ghost?,” “Det afspiller sig selv som en film eller lydoptagelse fra fortiden. Det kan være alt fra et glimt af fortiden, en traumatisk oplevelse eller et følelsesladet øjeblik. Til fodtrin ned af en gang eller trappe.

Hvad der forårsager disse optagelser og gentagende afspilninger er en gåde, men det kan stå på i årtier endog århundrede efter.

Budbringere
Denne slags spøgelser er nok de mest “almindelige.” Disse ånder viser sig ofte kort efter deres død, til mennesker som stod dem nært. De ved at de er døde og kan kommunikere med de levende. De bringer ofte et budskab med sig til deres efterladte. Og fortæller ofte at de har det godt og er glade, og at der ikke er nogen grund til at sørge over dem. Disse spøgelser optræder ofte kun ganske kort og kun én gang. Det er som om, de lige kommer tilbage for at hjælpe deres kære med at komme over sorgen.
Denne kategori er involvere én gangs besøg til nogen som ånden havde særlig følelsesmæssige bånd til. Man kan også kalde den for krise ånder, selvom det oftest blot er et slags farvel, kan der somme tider bliver delt noget vigtig information, som kan hjælpe den levende person igennem nogen udfordringer denne måtte have eller senere få i livet.
POLTERGEISTS
Denne type hjemsøgelser er nok de mest frygtede, fordi spøgelset har den største mulighed for at gøre noget I den fysiske verden. Poltergejsts får skylden for uforklarlig larm, så som banken på væge, mental voldtægt, fodtrin og endda musik. De tager vores ejendele og gemmer dem, blot for at aflevere dem igen senere, de tænder vandhaner smækker med døre, slukker og tænder lys, skylder ud i toilettet. De smider ting på tværs af et rum. De er kendt for at hive folk I håret og særligt slemme kan finde på at slå folk og kradse demo g smide rundt med dem. Det er derfor disse ”Onde” ånder ofte ses af efterforskere som værende af dæmonisk oprindelse.
Andre efterforskere mener derimod ikke at poltergejst aktivitet skyldes spøgelser over hovedet. Men særlige mennesker som lever under stress.

Spørgsmål: Kan jeg få et spøgelse at se? 

Mange mennesker er bange ved udsigten til at se et spøgelse, men der er andre som ønsker at de kan.

Hvis du gerne vil se et spøgelse, er her et par gode råd.

At se et spøgelse er et forholdsvis sjældent fænomen, og der er ingen garanti for at se et, selv hvis man besøger verdens mest hjemsøgte steder. Spøgelser holder ikke nogen kalender og viser sig ikke på kommando. Det ser ud til at de viser sig hvor de vil, og når det vil. Og ret ofte er det helt uventet.

Så hvordan kan du få et spøgelse at se?

For det meste skal du være utrolig heldig, det handler om at være på det rette sted, på det rette tidspunkt når spøgelset vælger at vise sig. Men der er måder hvormed du kan øge dine chancer for at se et spøgelse.

  • Besøg steder hvor spøgelser er.

Det bedste du kan gøre, er at tage til et hjemsøgt sted. Altså et sted hvor spøgelser er blevet set før. Det kan godt være du intet oplever, men én ting er sikkert. Du oplever heller ikke noget hvis du blot bliver hjemme.

  • Tag på en spøgelses jagt.

Du kan prøve at samle en gruppe venner, og tage af sted. Husk at få tilladelse fra stedets ejer, før i går ind. Du kan også forhøre dig hos en af de grupper vi har her i Danmark, om det er muligt at komme med ud. Måske vil de endda gerne have dig med på flere undersøgelser.

  • Tag mange billeder.

Lige meget om du er med en spøgelses efterforsknings gruppe eller ej, så husk at tage MANGE billeder på det hjemsøgte sted. Et digital kamera med et stort hukommelseskort kan indeholde hundredevis af billeder. Men sørg også for at dit kamera kan tage helt klare billeder. Når du så gennemser billederne skal du huske at være meget skeptisk. Smid hellere et billede væk, hvis du ikke er helt sikker.

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German