Psykologen: Spøgelserne forsvinder, når vi taler sammen

Psykologen: Spøgelserne forsvinder, når vi taler sammen

Mange børn ser spøgelser. Faktisk op imod 25 % af de børn, som børnepsykologen Ulla Dyrløv får ind. Men når Ulla har haft børnene i behandling, så stopper de med at se spøgelser.

Ulla Dyrløv er børnepsykolog, og har set rigtig mange børn gennem tiden. Hun skønner, at omkring en fjerdedel af disse børn har set spøgelser. Men alle som en er spøgelser forsvundet efter at have været udsat for Ulla. Og det er ikke fordi Ulla fortæller børnene, at spøgelser ikke findes.

“Man kan ikke sidde og fortælle folk, at spøgelser ikke findes. Man kunne jo tage fejl,” siger Ulla Dyrløv.

Hun fortæller i stedet stille og roligt børnene, at hun ikke tror på det. Derefter forsøger hun at udrydde den angst, som børnene har. For de er bange for spøgelserne.

“Jeg starter med at spørge dem, om der findes flest gode eller onde mennesker ude på gaden. De svarer altid, at der findes flest gode. Så spørger jeg dem, hvorfor spøgelserne så skulle være onde,” forklarer Ulla Dyrløv.

Når den angst er udryddet, forsvinder spøgelserne.

“Hos alle de børn, jeg har snakket med, er spøgelserne forsvundet,” siger Ulla Dyrløv

Har selv troet
Ulla Dyrløvs manglende tro på spøgelser stammer ikke fra et lukket sind. Faktisk har hun troet rigtig meget på dem som ung, og brændende ønsket at opleve noget overnaturligt.

“Men jeg har aldrig set noget. Og jeg tænker, at når jeg har opsøgt det så meget, men aldrig set noget, så findes det nok ikke,” siger Ulla Dyrløv.

Og hun omgiver sig heller ikke ligefrem med skeptikere. Hendes kæreste tror på spøgelser, og hævder at have haft overnaturlige oplevelser. Ulla Dyrløvs datter er ifølge Ulla helt vild med gyserfilm, så fascinationen af det overnaturlige er der. Selv er Ulla dødsensangst for gysere, og ser dem aldrig.

“Ofte kan jeg regne ud, at børnene har set gysere. Og det skal børn altså ikke. Når for eksempel de ser en pige med langt hår ned foran ansigtet, der kravler ud af et fjernsyn, så kan jeg godt regne ud, at de har set The Ring. Min datter hjælper mig, hun er helt vild med gysere, og jeg er altså en kylling,” siger Ulla Dyrløv.

Børnene tegner deres spøgelser
Ulla Dyrlov er ikke i tvivl om, at de børn, der siger, de har set spøgelser, rent faktisk har set dem. Ifølge hende lyver børn nemlig meget sjældent.

“De kan jo selvfølgelig finde på at lyve om, at de har spist deres madpakke og den slags. Men de store tng lyver de sjældent om, er min erfaring.

Ulla giver børnene mulighed for at tegne deres spøgelser. Mange børn ser mørke skygger, men en pige så meget farverige skikkelser. Og det er der kommet et meget interessant maleri ud af.

Maleriet står i hjørnet og tiltrækker sig opmærksomhed med sine mange farver.

“Hun var 8 år gammel, hende der malede billedet, og hun så de her ånder hele tiden. Hun spurgte mig også, da vi snakkede sammen, om jeg kunne se dem. For hun så dem rundt omkring mig og i lokalet,” siger Ulla Dyrløv.

Og pigen var meget bange.

“Hun fandt jo ud af, at hun var den eneste, der kunne se de her væsner, og det skræmte hende. Hun var meget bange i det hele taget, bange for alting. For mørke, for at være alene, alle de der ting,” forklarer Ulla Dyrløv.

Men som med så mange andre, holdt pigen langsomt op med at se væsnerne som hendes angst forsvandt.

“Da hun var færdig hos mig, kunne hun ikke længere se væsnerne,” siger Ulla Dyrløv

2013-12-09-12.33.53-1024x576

Sådan ser det ud, når børn tegner spøgelser hos Ulla Dyrløv.

 

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German