Sådan bliver du spøgelsesjæger

Sådan bliver du spøgelsesjæger

danger_haunted_area_notice-1024x720

Grundlægger af overnaturligt.dk, Niels Gudiksen, nævner interessen for den paranormale verden som afgørende for at blive en dygtig spøgelsesjæger. Læs her, hvordan du bliver spøgelsesjæger

Af Jannik Toft Friis

Ghostguide bringer i samarbejde med overnaturligt.dk, der er en erfaren spøgelsesjæger-gruppe, en række gode råd til, hvordan man selv kommer i gang som spøgelsesjæger.

Interessen skal drive værket
Ghosthunting – eller spøgelsesjagt – er som de fleste andre fritidsinteresser både tidskrævende og, hvis man har ambitioner, en dyr fornøjelse. Derfor er der da også flere ting, som man bør overveje nøje, før man kaster sig ud i denne, måske lidt atypiske, men adrenalinpumpende hobby.

”Det er i hvert fald meget vigtigt, at det er noget, der virkelig interesserer en. Man skal nemlig være villig til at lægge rigtig mange timer i det, hvis man vil have noget ud af det,” forklarer Niels Gudiksen, der er grundlægger af overnaturligt.dk – en spøgelsesjægergruppe, der nyder stor anseelse.

”Hvis man er ny i ghosthunting-sammenhæng, må det første skridt være at sætte sig rigtig godt ind i, hvad det handler om. Samtidig er det også vigtigt, at man har et godt kendskab til teknik,” fortæller han og anbefaler, at man suger til sig af viden fra diverse udsendelser, bøger og informationer tilgængelig på nettet.

Find sammen med ligesindede
Det står ikke skrevet nogen steder, at man nødvendigvis skal være flere. Men det kan være en rigtig god ide at finde sammen med flere, der deler samme interesse, og som man går godt i spænd med. På den måde bliver det også nemmere at foretage undersøgelser.

”Der er ikke nogen gylden regel for, hvor mange man skal være i sin gruppe. Nogle er tre sammen og andre er måske en syv-otte stykker,” forklarer Niels Gudiksen og uddyber:

”Vi er selv tre medlemmer, der har fordelt opgaverne ligeligt mellem os, og det synes jeg fungerer fint. Er man syv-otte sammen, kan det let blive svært at skelne mellem lyde, hvis man er af sted på undersøgelse. Men det er igen forskelligt, hvad man mener, er ideelt”.

Nytter ikke at løbe forvirret og skræmt rundt
Mens gruppens størrelse måske er mindre vigtig, er personligheden ikke helt ligegyldig. Når man er spøgelsesjæger, nytter det nemlig ikke noget, hvis man rundt og bliver skræmt over selv den mindste lyd eller bliver utålmodig, hvis intet sker, forklarer Niels Gudiksen.

”Det er vigtigt, man er seriøs omkring det. Man skal helt tiden forholde sig roligt og være tålmodig, for man er tit nødt til at sidde helt stille i længere tid ad gangen,” fortæller han og tilføjer:

”Man skal hverken være bange eller nervøs, for alt kan ske, men det er ikke alting, der er paranormalt. I virkeligheden kan 80-90 procent eller mere forklares på helt naturlig vis og dermed også bortforklares som paranormalt. Måske skyldes den uforklarlige lyd bare en gren mod ruden eller rørene i væggen.”

De tre vigtigste værktøjer
Der findes et hav af teknisk udstyr, og det er vigtigt, at man som minimum har styr på det mest basale udstyr, fastslår Niels Gudiksen, der sammen med de to andre medlemmer af sin gruppe, har rigtig mange års erfaring. Han nævner tre uundværlige værktøjer, som man som ny spøgelsesjæger bør starte med.

”Mindst et kamera er uundværlig, hvis man vil dokumentere det, man oplever. De fås i flere udgaver, men et kamera med nightvision er vigtigt. Desuden er en diktafon, så man kan optage stemmer og lyde, et vigtigt instrument sammen med en EMF-måler, som måler elektromagnetisme i luften,” forklarer Niels Gudiksen.

”Når man har fået lidt mere erfaring og ønsker at gå mere grundigt til værks, er næste skridt at investere i et overvågningssystem med 4, 8 til 12 kameraer, så man hele tiden kan holde øje med, hvad der sker,” tilføjer han.

Og er man først så langt, kan man overveje at investere i et såkaldt mel-meter, der både måler elektromagnetisme og temperaturændringer. Et mel-meter kan sammen med EMF-måleren registrere paranormal aktivitet, som man ikke umiddelbart kan se eller høre.

Overnaturligt.dk har eksisteret og foretaget undersøgelser af paranormal aktivitet i hele landet gennem cirka 2 år, men har haft interessen for det paranormale univers siden barnsben.

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German