• Home
  • Overnaturligt
  • Spøgelsesjæger: “Er ikke overbevist om, at der findes ånder og spøgelser”

Spøgelsesjæger: “Er ikke overbevist om, at der findes ånder og spøgelser”

Spøgelsesjæger: “Er ikke overbevist om, at der findes ånder og spøgelser”

Flere interessante oplevelser med den paranormale verden har ikke overbevist grundlæggeren af overnaturligt.dk, Niels Gudiksen, om, at der findes ånder og spøgelser

Det er ikke umuligt, at der bliver kigget lidt skævt til én, når man præsenterer sig selv som spøgelsesjæger eller ghosthunter. Alligevel lapper vi det ene tv-program efter det andet om ånder og spøgelser i os. ’Åndernes Magt’, ’Ånderne vender tilbage’, ’Rædslernes nat’, ’Spøgelsesjægerne’, ’Jagten på den 6. sans’, ’Ghost Hunters’, ’Ghost Adventures’ med flere har nydt godt af vores fascination af den paranormale verden.

Ånden i glasset fangede interessen
Det var nu ikke et tv-program, der for år tilbage fik Niels Gudiksen på krogen. I dag har han stiftet gruppen ’overnaturligt.dk’ – en gruppe af såkaldte ghosthunters, der blandt andet hjælper folk, der oplever uforklarlige fænomener.

”Måske har man selv oplevet noget uforklarligt, som kan være med til at tænde en gnist. Men for mit vedkommende var det ’ånden i glasset’, som virkelig fik fangede min interesse,” forklarer Niels Gudiksen, der siden har læst, hvad han kunne komme i nærheden af om det paranormale på internettet og i bøger, ligesom han også har set flere programmer om spøgelsesjægere.

”Jeg kan huske, jeg tænkte, at det var da noget sjovt noget, det med ånder. Og så fandt jeg sammen med andre med samme interesse, og som havde samme ambitioner, som jeg havde,” uddyber han.

Nej til ’Spøgelsesjægerne’
I dag er vestjyske overnaturligt.dk en lille, sammentømret trup på tre mand bestående af Brian Præstbro, René Christensen og Niels Gudiksen selv.

”Vi startede først rigtigt op for cirka to år siden. Og vi kan da godt mærke en fremgang, både i vores måde at arbejde og på interessen på vores site, hvor vi får flere og flere henvendelser,” fortæller Niels Gudiksen.

Op mod et par hundrede besøgende klikker sig ind på gruppens hjemmeside – overnaturligt.dk – på daglig basis, hvilket er fire-fem gange så mange, som da de startede. Samtidig dukker der flere og flere henvendelser op, og selvom det er svært at besvare alle, så forsøger gruppen alligevel at besvare samtlige mails og opkald.

Den stigende interesse for gruppens arbejde kom også til udtryk, da Kanal 5 kontaktede overnaturligt.dk og tilbød dem at være med i den nye sæson af ’Spøgelsesjægerne’. Det afslog gruppen dog med den begrundelse, at man gerne ville tages seriøst.

Det uforklarlige kan ofte forklares
Man skulle tro, at når man er spøgelsesjæger, så er man også af den klare overbevisning, at der findes spøgelser. Men sådan forholder det sig faktisk ikke for Niels Gudiksen. Han er, ligesom de fleste andre, udstyret med en sund portion skepsis over for spøgelser og ånder, fortæller han.

”Det er svært at sige, at jeg tror 100 procent på spøgelser og ånder. Jeg har da flere gange oplevet uforklarlige ting, men derfor føler jeg mig alligevel ikke overbevist”.

”Vi forsøger jo altid at finde en naturlig forklaring på tingene, når vi er ude på undersøgelse. Og det, som folk beskriver som spøgelser og ånder, kan som regel også forklares,” fortæller han.

Manden med hatten
Små to år med jævnlige paranormale undersøgelser har, trods forbeholdenhed over for at fastslå, hvorvidt der findes spøgelser, alligevel kastet flere bemærkelsesværdig oplevelser af sig. Især står et besøg på Troldhede Station i Ringkøbing-Skjern Kommune tilbage i 2012 klart i hukommelsen.

”Min vel nok største oplevelse hidtil var på Troldhede Station. I forbindelse med en undersøgelse dukkede der pludselig en stor, sort masse op foran øjnene på os alle tre. Selvom massen utydelig, kunne man sagtens ane en mandlig skikkelse med høj hat, stort skæg og iført mørkt tøj, inden han med ét nærmest var væk, som om han forsvandt ind i muren,” fortæller Niels Gudiksen.

”Det var virkelig en vild og intens oplevelse. Især fordi vi alle tre så skikkelsen på samme tid,” tilføjer han.


Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

Top
Danish Danish English English German German