16 tegn på at dit hjem er hjemsøgt

16 tegn på at dit hjem er hjemsøgt

16 tegn på at dit hjem er hjemsøgt

 

Hvordan kan du være sikker på at lydene du hører, er gamle rør i væggen, eller om det er spøgelse der lister rundt?

Her nedenunder er der i hvert fald nogle tegn på at dit hus er hjemsøgt.

Du hører tunge fodtrin, ovenpå første sal, selvom du godt ved der ikke er nogen deroppe. Døre der smækker af sig selv. Ting du bruger i hverdagen forsvinder, og dukker op igen lige pludselig. Lyset i køkkenet tænder af sig selv. Der er en underlig lugt af parfumé i luften nogen gange. De få ting, kan være en indikation på at dit hjem er hjemsøgt. Rigtige kraftige hjemsøgelser er sjældne, og det kan være svært at afgøre, om netop lige det du oplever er et spøgelse. Noget andet er, ingen ved med sikkerhed hvad en ”rigtig” hjemsøgelse er, men hvad for det hele til at starte? Der er mange teorier selvfølgelig, som også er blevet diskuteret i forums overalt på nettet. Men hvis du tror dit hjem er hjemsøgt, hvad kan  du så gøre ved det?

Indikation på en hjemsøgelse

Det første skridt er at vurdere, om du har en hjemsøgelse eller ej. Ikke alle hjemsøgelser er ens, det varier meget. Nogen oplever kun at en enkelt dør smækker, mens andre oplever flere døre smækker, ting bliver flyttet osv.

 

Uforklarlige lyde

Fodtrin, bankelyde, skrabelyde, ting der bliver tabt. Nogengange kan disse være fjerne og stille, mens andre gange kan de være højlydt og skræmmende

Døre, skabslåger, gardiner åbner og lukker

For det meste, så er disse fænomener nogle du ikke ser selv ret tit. Du hører måske kun lige knirke lyden fra en dør et sted i huset, men er ikke sikker på hvilken. Du kan også komme til et rum i huset, hvor døren er åben, og du er bare sikker på du havde lukket den. Tit kan møbler også flytte sig, især køkkenstolene. Men, det er sjældent at man oplever det i øjeblikket det sker.

Lys der tænder og slukker

Ligesom nævnt ovenover, så er det tit du ikke selv oplever dette ske, men du er stadigvæk sikker på, at da du gik slukkede du lyset. Dette kan også ske for fjernsynet, radion og andre elektroniske apparater.

Ting forsvinder og dukker op igen

Du ved hvor du stiller de ting, du normalt bruger hverdag, men så er de væk en dag. Det er svært at forstå, når man er sikker på at der var der mange lagde den. Efter noget tid, så dukker det op igen, på det samme sted. Nogengange er de væk i flere uger, og nogen gange kun et par dage.

Uforklarlige skygger

Skyggen du ser ud af øjenkrogen, der lige flygter rundt om hjørnet. Dette emne er også blevet diskuteret meget i artikler om ”skyggefolk”. Mange gange har skyggerne menneske form, og andre gange, ligner det at benet mangler eller en arm.

Kæledyr der opfører sig underligt

En kat, hund, eller andet kæledyr der opfører sig underligt. Hunde der gør, af noget du ikke kan se. De rejser måske børster af noget over i hjørnet, eller også vil de ikke gå ind i bestemte rum, som de ellers godt vil gå ind i. Katte, som sidder og bare stirre over i et hjørne, eller opfører sig somom der er nogen i nærheden af dem, selvom der ikke er nogen. Dyr har skarper sanser end vi mennesker har.

Følelsen af at blive overvåget

Dette er ikke en unormal følelse, og det kan selvfølgelig skyldes mange ting, men det kan sagtens være en hjemsøgelse.

 

Det her er nogen af mest normale ting der sker ved en hjemsøgelse, men ja der kan ske endnu flere og underlige ting. De næste ting er mere sjældne, men kan være et stærkt bevis på at dit hjem er hjemsøgt.

Er jeg skør?

At høre en dør åbne eller lukke er en ting, men at se det er noget helt andet. At se lyset tænde af sig selv, er et af de stærkeste beviser. Ser du tv’et tænde af sig selv, eller at radioen selv slukker?. Det kan også være du tilstede når dit barns legetøj selv går igang. Andre oplever også at når de ligger i sengen, så føler de at der er en der sætter sig i sengen.

Følelsen af at blive rørt

Det er noget af en oplevelse at få, hvis du bliver rørt, eller at der bliver hevet i dit hår eller trøje. Det er også et rigtigt stærkt bevis på at der sker noget overnaturligt hjemme ved dig.

Gråd eller visken

Engang imellem hører du mumlen, hvisken og måske også gråd. Det kan endda være at du høre dit eget navn bliver sagt.

Så kommer vi til det sidste, og nok også det mest skræmmende, der kan ske ved en hjemsøgelse. Vi kalder det for poltergeist aktivitet, og det er nok også den mest stærkeste form for spøgelse vi har.

Ting der flytter sig eller svæver

Tallerknerne der glider ned af bordet, billeder der ryger ned af væggen, døre der smækker så hårdt at man tænker at væggen er væltet. Også er der møbler og stole som nærmest bliver smidt hen af gulvet. Det er sjældenhederne det her, men det kan altså ske.

Psysisk kontakt eller overfald

Krassemærker, og at blive skubbet. De her ”overfald” er ekstremt sjældne, og hvis det sker, er der også god grund til bekymring.

At se en hel skikkelse

En manifestation af en skikkelse. Det sker ikke ret tit. Den kan tage form som et menneske, eller en slagt tåge. Det kan også gennemsigtig tåge, som hurtigt forsvinder igen. Og mest sjælden er at se en person så tydeligt, at det faktisk ligner at der står en levende person.

Taget alle ting i menté ovenfor, så kan du drage dine egne tanker, om du har en hjemsøgelse eller ej.


Kommentarer (22)
 • maj 30th, 2015 at 19:13

  Hey , er ikke i tvivl om vi er hjemsøgt, dog vil jeg gerne vide om det et fjendtligt eller ej, da det giver lidt blandede signaler :).

  Vi har smækkende dør , på et rum kun , lyset på badeværelset bliver tændt selvom det var slukket?, og idag havde vi åbenbart en der syntes det var sjovt , at tage kattens madskåle op i luften og smide den ned på gulvet præcis hvor den stod så den gik i stykker…. Kattene var fuldstændigt skræmte, og vi fandt så ud af de holdte øje med noget i brusekabinen. Såå vi ikke i tvivl om der noget her , men bare mer som det fjendtligt eller ej :/.

  • marts 25th, 2016 at 23:31

   Jeg er ikke et medie,men når jeg kommer i et hjem med uønskede gæster, plejer det at virke, så blir der ro.. Min mor og mormor var synske, ved ikke om jeg er, og det betyder ikke så meget. Vil gerne hjælpe hvis jeg kan. Fortæl mig dit navn ca hvor du bor. Ingen adresse

 • juni 3rd, 2015 at 23:13

  Hej Viviann. Det lyder til i oplever lidt af hvert derhjemme! Du kan evt. selv lave en evp optagelse, også prøve at se om du kan få nogle svar den vej igennem?

  Mvh Niels

 • august 11th, 2015 at 13:08

  Hey Hey , det sidste års tid har jeg fået og troetj eg var tosset . ,,,,, har set skygger i min gang . ,,,, den ene dag står jeg og væske badeværelsen ed , da jeg ud af siden krogen kan se en høj fyr på ca 180 med rød trøje , gå op mod mig og forbi og vider ud i køkkenet,da jeg sidder der tror jeg det er min bror som også bor her hjemme , så jeg begynder at tale med ham, men ingen svare tilbage så jeg går der ud , da jeg kommer der ud er der ikke nogen. Jeg går så ind til min bror , men han ligger og sover ,,,,, det er næsten hver aften de skygger kommer af en person der går der ude ,,,,, Jeg var overbevist om jeg var skør , indtil i går da mine to små piger ikke tør sove på deres værelse da de ser skygger i gangen ,,,,,,, Jeg har aldrig fortælt nogen eller dem om det jeg har set . Så de kunne ikke vide det fra mig , udover det har jeg en lille pige på lidt over et år , som regere meget kraftig når hun om aften kigger ud i gangen , hun skriger helt overgiret og spørg hvad det er ,,,,,, hun bliver helt vild og stopper ikke før 10-20 min senere ,,,,, ,,,, alle pigerne her hjemme er bange for gangen , , , , , de taler i søvne og siger nej nej nej gå væk , lad være , ,,,, ved ikke lige om det har noget med det her at gøre ,,,,,,, men mit spørgsmål er , hvad kan vi gøre , kan vi få det væk da vi alle er meget utilpas med det er her. ????

 • oktober 1st, 2015 at 14:35

  Hej Rosa Rosa.

  det lyder som om der sker en del i jeres hjem, har i evt mulighed for at få noget af det på billede eller video. i kunne evt også ligge jeres mobil til at optage en aften og se om i evt kan høre ham/dem.
  hvis i vil af med ham ville jeg måske se om der er en præst eller en clairvoyant der kan gøre det. 🙂 i må gerne skrive til os om hvordan det går. vi kunne evt komme ud og undersøge det og evt give lidt svar.

  Hilsen René

 • marts 26th, 2016 at 15:03

  Hej hvad kan jeg selv gøre hvis mit hjem er hjemsøgt…. For er godt træt af blåmærker, krassemærker, skikkelser. uønsket besøg i min seng, ting falder med. Jeg er ikke alene om at “mærke og se disse ting” min ene datter har op til flere gange set en skikkelse som sidder på hug og rokker fra side til side vi har næsten hele tiden hovedpine. dette er kun en kort beskrivelse på hvad der sker her. HVAD KAN JEG GØRE?

 • april 7th, 2016 at 23:27

  Bevæger mig ud på dybt vand.

  Jeg tror ikke på spøgelser, eller det plejer jeg ikke, men den seneste tid, sker der lidt mærkelige ting herhjemme.

  Det mest mærkelige, er på min datters værelse, hvilket er det der skræmmer mig mest.

  Nogen der evt kan “føle” vores situation herhjemme? Er der noget, eller ser jeg bare syner, og er ved at blive små-tosset? 🙂

  Anyone?

  • mike

   april 16th, 2018 at 21:18

   Hej Nanna hvad er det i oplever på jeres datters værelse jeg vil fortælle dig at jeg har to piger på henholdsvis 2 og 4 år og datteren på 4 siger tit at der er nogen på deres værelse jeg vil gerne høre mere om dine oplevelser mvh mike

  • Ukendt

   maj 2nd, 2018 at 09:10

   Hej Nanna. Jeg har den underlig kræft til at se dem helt perfect men har ikke fundet ud af de kræfter til at fjerne dem. Jeg har talt med en masse ånder som ikke har gjort deres liv helt færdig. De lyder som om at din datters værelse er det man kalder potalen til ånde verden. De fleste spøgelser er tiltrækkes af mindre årige børn. De vil dem ikke noget undt men alligevel kan de være meget voldsomme når du er blevet såret af noget

   Håber det kunne hjælpe.

   M.v.h Ukendt ( skriv endelig tilbage )

 • april 9th, 2016 at 14:43

  Hej Nanna. Jeg tror da helt sikkert, det er andre der oplever det samme som du gør. Hvad oplever i derhjemme?

  • april 10th, 2016 at 21:39

   Hej 🙂

   Igen, jeg er jo typen som forsøger at finde en logisk forklaring på alt, så gør jeg også i dette tilfælde 🙂

   Men det omhandler vel egentlig mest ting som bevæger sig, lyde, og ting som tænder og slukker.

   Som sådan ikke fordi det gør noget, men man vil vel altid vide mere 🙂

   Mvh

 • juni 9th, 2016 at 15:55

  Hejsa 🙂
  Fik anbefalet at tjekke siden her og vil nu fortælle om mine / vores oplevelser herhjemme :
  For et par dage siden, oplevede jeg pludselig at kunne dufte en kraftig, sød parfume. Samtidig med kunne jeg fornemme, at det er en parfume, jeg ikke kan tåle ( har høfeber i de her dage ), da det krillede voldsomt i min næse. Igen idag var denne oplevelse her. Jeg sad i vores 2pers sofa, min mand i den anden. De er skubbet op mod hinanden og der er et bord i hjørnet. Min mand kan intet dufte, da han ingen lugtesans har… Jeg overvejede at fortælle ham om det, jeg kunne dufte – han nåede så at spørge mig, hvad der var galt, da jeg sad hele tiden og småsnøftede, hvilket var fordi at jeg var i tvivl, om jeg nu oz KUNNE dufte det eller om jeg var tosset :). Da jeg sagde til ham, som det var, var hans kommentar ” Øhh, nå..okay “. Han var ikke spor mistroisk, da vi begge har oplevet noget sammen : Vi havde 2 små glasvaser stående i køkkenvinduet og vi sad i stuen, da vi pludselig hørte noget vælte derude. Først troede vi, at det var en af vores 2 katte, men de lå og sov i deres kradsetræ ! Jeg gik derud og var lidt ” Øhhhh… Hvad ??? “. Den ene vase lå et stykke fra vindueskarmen og den anden stod pænt ved siden af kaffemaskinen, som står lidt fra vindueskarmen. Jeg kaldte på ham, så han kunne se det og vi var begge noget forundret over det.
  Et stykke tid efter, måske 1 mdr eller 2, oplevede jeg, at jeg var lige ved at falde i søvn. Vores katte er næsten altid i soveværelset hos os. Hankatten sover som regel ved siden af mig på gulvet, på et tæppe og hunkatten ligger ofte i fodenden ved min mand. Pludselig fornemmede jeg, at der var noget, ved mine fødder og tænkte, at det var hunkatten, som flyttede sig over til mig. Jeg satte mig op og hun lå stadig ovre ved min mands fødder og hankatten på gulvet. Jeg var sikker på, at jeg bare var overtræt og faldt i søvn. Siden har jeg oplevet det flere gange, men jeg er ikke skræmt eller bange. Bare undrende :).
  Nogen som kan fortælle mig, om det er mig, det er galt med ???? Eller er der en / flere hos os ?? Synes nemlig at især vores hunkat nogle gange kan sidde og stirre og slet ikke opfange, når vi kalder på hende. Som om at hun er gået i trance. Og så pludselig er hun sig selv igen og reagerer på hendes navn.
  Pyyyh.. Det blev en roman det her 😀 :D.

 • juli 15th, 2016 at 00:10

  Hej alle. Har i et specifikt nummer man kan kontakte hvis man bliver hjemsøgt? Tak på forhånd:)

 • juli 17th, 2016 at 02:11

  Ja Katrine. Du kan se på vores facebook side 🙂 Mvh Niels

 • august 21st, 2016 at 13:14

  Hvad mener i umiddelbart med overfald ?
  Kan de påføre én en desideret skade ?
  (onde ånder)

 • december 3rd, 2016 at 20:01

  Hej oplevede I går at vores persiner ligerne pludselig bevægede sig i en god fart og larmede helt vildt, det ved jeg ikke var et spøgelse.

 • februar 6th, 2017 at 18:51

  Jeg fornemmer, at jeg bor sammen med en ånd, og jeg ved ikke hvem det er (desværre), ligesom jeg ikke er bange for den. Det er min fornemmelse, at det ikke er en, der vil mig noget ondt, måske nærmest tværtimod. Så længe den er rar må den gerne være her, og det er faktisk lidt hyggeligt. Den reagerer af og til hvis jeg tænker på en bestemt person.

  Sidst den rørte på sig var en tidlig morgen mens jeg var i bad for et par uger siden. Jeg hørte et bump inde i stuen. Da jeg så kom ud af badet, stod min svømmetaske, der ellers står skubbet helt ind så den ikke BURDE kunne falde ned, nede på gulvet. Tidligere har jeg oplevet, at tv’et har skiftet kanal, tomme bøjler, der ellers har hængt på dørhåndtag, er røget på gulvet.

  Nogen der kan fortælle mig, hvad/hvem det er?

  • maj 14th, 2017 at 18:36

   Hej Marianne

   Hvis du så gerne vil vide hvem der er i dit hjem, kan du prøve at kontakte en clavoiant. De kan komme hjem til dig og se om de kan få kontakt.
   Men du skal undersøge clavoianten omdømme godt, inden du betaler for det, for der er desværre mange fusker imellem dem.
   Vh. Nina

 • maj 3rd, 2017 at 19:21

  Godaften, i går aftes lå Kæresten og jeg i sengen og snakkede, jeg mærker et “bump” i sengen i min side – tænker ikke rigtigt over det troede måske det var Eddie (vores hund) som måske lagde sig ned, jeg kigger på ham men han sidder og kigger ud i mørket i gangen & min kæreste snakker bare videre, hun bemærkede ingen ting, det føltes at nogen nærmest slo hånden ned i sengen eller en der satte sig i min fodende, 2-3 minutter efter tænder vores natlampe af sig selv, troede først det var en bil der parkerede udenfor indtil jeg kigger over bag min kæreste og ser lyset på natbordet er tændt, min kæreste vender sig om og siger what the fuck og rykker sig længere over i min side – hun prøver så at få Eddie over til sig, han går hen mod min kæreste og stopper midt i sengen og stirre på lyset også efter stirrer ud i mørket i gangen og vender om for at ligge sig bag min ryg.
  Lanpen slukker på en mærkelig måde, som om lyset bare blev svagere og svagere indtil det var slukket.
  Vi snakkede ikke om det før i dag – jeg har været inde og prøve at tænde lanpen men den er helt død.

  Vi har boet her i lejligheden i snart 4 år og dette er første gang vi prøver noget uforklarligt.

  Hvad siger i?

 • juli 14th, 2017 at 19:48

  Jeg er ret sikker på at jeg er hjemsøgt. Men kan personer være hjemsøgt??

  • juli 20th, 2017 at 10:05

   hej amalie.. en person er ikke hjemsøgt.. men besat,, det sker utroligt sjælen at mennesker bliver besat.. hvad får dig til at tro du er det.. hvad oplever du

 • mike

  april 16th, 2018 at 20:57

  hej jeg skriver hermed for at høre om andre har lign oplevelser som os
  føler tit at vi bliver iagttaget og tit er det som om der er mørke skikkelser i lejligheden og min datter på 4 år siger meget tit at hun oplever at der er nogen på børneværelset og hun omtaler tit en pige ved navn aurora og vi kender ingen af det navn og tit bliver der meget koldt i rum der i forvejen er varme men en af de mest skræmmende oplevelser er at min yngste datter sidder i sofaen alene og jeg står ved spisebordet og kigger på hende og hun bliver skubbet ned af sofaen og der var ingen mennesker i nærheden af hende og hun blev virkelig skræmt af episoden hvad kan det være der er i stand til at skubbe et barn på den måde
  og en anden ting jeg tit undrer mig over er at der tit lugter af tobaksrøg og der er ingen af os der er rygere…er der nogen der kan komme med en fornuftig forklaring på det
  mvh mike

Skriv en kommentar

Top